Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Zasadili jsme budoucnost

Publikováno . Kategorie .

V naší obci se na státní svátek uskutečnilo sázení ovocných stromů. 28. října byly ve třech ujčovských lokalitách vysazeny třešně, jabloně a slivoně. Akci uspořádala obec Ujčov společně s místními spolky, tedy s SDH Ujčov a SK Ujčov. I když bylo zrovna typicky dušičkové počasí, tedy mlha a sychravo, do sázení se zapojil dostatek lidí.

Iniciátorem akce byla společnost Paměť krajiny, která poskytla veškeré potřebné vybavení a stromky. Celé sázení podpořilo Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí České republiky. Obec zajistila to nejdůležitější – svaly potřebné pro zasazení stromků. Jakmile byla „těžká práce“ hotova, zbývalo už jen to příjemnější. Všichni pracující se po skončení sázení sešli na fotbalovém hřišti, kde proběhla tzv. dosázená. Jednalo se o sportovní aktivity a menší občerstvení pro zúčastněné.

Záměrem akce bylo oživit dění v obci a zúhlednit místa, která si to zaslouží. Zasazením stromů, kterých v posledních letech tolik ubývá, zde necháváme odkaz pro další generace. Děkujeme všem, kteří se zapojili jak do sázení, tak i následné „dosázené“. Nyní zbývá jediné – držet pěsti stromkům, aby se jim dařilo co nejlépe.

Eliška Večeřová