Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Uklidili jsme kolem sebe

Publikováno . Kategorie .

Znáte to určitě také. Jste na procházce a přijde to na Vás. Tlak v břiše, studený pot na čele, domů to určitě nestihnu, tak a šup do lesa, za strom, za keř. Ulevit si. Každému se to někdy stalo. Výsledné dílo se dá zahrábnout do jehličí, schovat pod větvičky, trávu. Bohužel to každého nenapadne, a tak se „podpapíráků“ dá najít kolem cest dost.

Znáte to nejspíš také. Jste na procházce a přijde to na Vás. Hlad, žízeň, tak šup na palouček, na pařez. Vytáhnout svačinku v sáčku, pitíčko v plechu nebo v plastové lahvi, možná i mokrý ubrousek na ruce, posilnit se. Každému se to někdy stalo. Obaly od svačiny se dají strčit zpět do batohu a odnést domů. Bohužel to každého nenapadne, a tak se pytlíků, PETek, plechovek i skleněných lahví dá kolem cest najít dost.

Znáte to možná také. Jste na procházce a přijde to na Vás. Touha, láska, jaro nebo jen absťák od čehokoliv. Tak šup do mlází, vždyť v přírodě je to tak romantické, intimní, snad i skryté před zraky svědků. I po aktu, ač už to moc romantické není, se dají pomůcky posbírat a odvézt domů. Bohužel to každého nenapadne, a tak se kolem cest dá také uvažovat o tom, kdo s kým a proč?
Znáte to také? Jste na procházce a tlačí Vás bota nebo se ulomilo kolečko od kočárku. Co s tím? No přece šup s botou i kolečkem do lesa. Bota už netlačí, kočárek nejede, ale přece si doma nebudu dělat smetiště. I takové nálezy kolem cest jsou.

A toto snad neznáte! Jste na procházce/projížďce svým krásným vozem a nesete/vezete si sebou pytel s odpadem z domácnosti, chaty, stanu, stodoly. Co s ním? No přece šup s ním do lesa. Přece se s tím nepotáhnu až k nějaké popelnici!

A toto snad ani nemůže být pravda. Děravá plechové vědra, rezavé plechovky od barev, vojenská přilba, prasklá záchodová mísa i s armaturou, sedadlo z auta… Kam s tím? Podle zubu času, který se na těchto předmětech podepsal, už naši předkové řešili tuto otázku tím nejjednodušším způsobem. Šup s tím do lesa.

My už naštěstí máme kontejnery na odpad, popelnice, pravidelné svozy kovového a nebezpečného odpadu, a tak jsme takových starostí ušetřeni. Vyklidili jsme v neděli 10.4.2022 společně kolem silnice do Kovářové úsek mezi Myslivnou a Babylonem a budeme to tam mít zase trochu hezčí.

H.S.