Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Čtvrté setkání na louce

Publikováno . Kategorie .

V sobotu 5. 9. 2020 se na louce nad Kovářovou opět podařilo navázat na vznikající tradici toulat se trochu v čase. Ale pozor, v čase se letos toulaly postavy poněkud podivuhodné, nadpřirozené, postavy z legend a pověstí ze „Zubří země“. Samozvaní kovářovští amatéři letos na jeviště krátké jednoaktové hry s názvem

Kovářová 580 + 3, aneb Hádej, kdo přijde na schůzku

pozvali postavy, které na okolních hradech kdysi žily nebo s nimi jinak propojeny byly. Vzácní hosté, dámy z Pernštejna a Zubštejna i rytíři z Aueršperka, Pyšolce, Dalečína, Kozlova a Bukova – Lísku navštívili na skok naši vísku! Setkání s nimi nebylo moc harmonické, ani uklidňující, protože jejich dávné činy a zločiny, které dodnes nahánějí hrůzu, jim nedovolily po staletí v klidu spočinout. A tak poté, co se jejich postavy vrátily zpět na hrady a zříceniny se setkání s přáteli dnešní doby na kouzelné, lyžařsko-divadelně-taneční louce „Na Nivách“ nad Kovářovou, opět vydařilo. Tradiční přidané hodnoty, v podobě štědré tomboly, bohatého občerstvení, příjemné muziky a bezchybného počasí snad vytvořily ze sobotního odpoledne a večera neopakovatelný zážitek.

Velký dík tedy patří všem, kteří se na přípravě a průběhu celé akce jakkoliv podíleli i dárcům hodnotných cen a všem hostům dík za návštěvu, úsměv a shovívavost.

S přáním pevného zdraví všem se budeme těšit na další toulání v příštím roce!

Kde? To se uvidí.

HS