Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Druhé setkání na louce

Publikováno . Kategorie .

Po loňské oslavě pětistého osmdesátého výročí první písemné zmínky o osadě Kovářová jsme se letos, 15. 9. 2018 sešli znovu na témže místě, abychom ve volném pokračování, ale hlavně vesele, nejen nastínili možné pokračování dávných dějin naší části Vysočiny, ale letmo představili i hosty z poměrně vzdálené vysočiny skotské.

Skupinka amatérských herců a pět téměř profesionálních tanečníků ze spřátelených skotských obcí Black Smith Village (Kovářová) a Hazel Bush (Lískovec) za vydatné pomoci přátel z naší Kovářové i našeho Lískovce připravila tentokrát velmi krátkou divadelní hru s mezinárodními tanečně sportovními prvky s názvem:

„KOVÁŘOVÁ 580+ aneb Jak to bylo dál?“
na téma „Vysočina není jenom Českomoravská“.

Setkání rodin, sousedů, přátel a pětice mužů ze Skotska se díky mimořádně přívětivému počasí opět vydařilo. Snaha organizátorů i amatérských herců byla oceněna obrovským potleskem a hlavního cíle, zasmát se, pobavit se, užít si příjemného odpoledne a večera v milé společnosti a v krásném prostředí, bylo zjevně dosaženo. Nechybělo ani občerstvení a bohatá tombola (všem dárcům krásných výher srdečné poděkování).

Zpestřením bylo i neobvyklé sportovní klání v disciplínách ze skotské „země vzdálené“, jako je hod kládou a velmi těžkým břemenem. Aktivně se ho zúčastnili nejen stateční a silní muži, ale ještě statečnější a odvážnější ženy a děti. Bylo vidět, že i zde je drsný kraj a i zde jsou lidé zvyklí tvrdě pracovat a ani takto těžkých sportovních disciplín se nezaleknou. Všichni borci změřili své síly a vítězové a vítězky byli odměněni zlatavým mokem. Všichni pak jejich vítězství rádi oslavili.

K dobré pohodě přispěla výrazně i hudební skupina „Kladivo z Lipůvky“, díky níž se sportovní hřiště, divadelní sál, respektive lyžařská sjezdovka, v pravidelných intervalech měnily na zaplněný taneční parket.

Všichni organizátoři děkují za obrovskou podporu všem hostům a už teď se těšíme na příští rok na 3. setkání na louce „Na Nivách“ nad Kovářovou.

A téma? Necháme se všichni překvapit…

HS