Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Setkání na louce, aneb „Jak obec ke jménu přišla“

Publikováno . Kategorie .

Bývá dobrým zvykem oslavit narozeniny, potřást oslavenci rukou, předat dárek, upéct dort… Je jedno, jsou-li to narozeniny páté, osmdesáté nebo 580.

Právě letos uplynulo 580 let od první písemné zmínky o obci Kovářová, ale jak potřást obci rukou a upéct jí dort? A tak alespoň ten dárek.

V sobotu, 30. září 2017 v 16 hodin se uskutečnilo na louce „Na Nivách“ nad Kovářovou neobyčejné, skoro divadelní představení: Velmi krátká jednoaktovka „Jak obec ke jménu přišla“.

Cílem autorů a samozvaných amatérských herců bylo veselé připomenutí tohoto výročí a hlavně, přátelské setkání Kovářovských se sousedy z ostatních místních částí obce Ujčov, s přáteli a milovníky zdejšího kraje.

Podpora a úvodní slova pana starosty Vladislava Mitáše o historii Kovářové dodala celé akci patřičnou vážnost.

Na představení se sešlo více než 100 hostů a celé odpoledne, prodloužené až do pozdních večerních hodin, se i díky nádhernému podzimnímu počasí a neobyčejně krásnému prostředí zdejší krajiny neslo v příjemném a přátelském duchu.

Co říci na závěr: představení se snad podařilo, občerstvení chutnalo a všichni účastníci měli na tvářích úsměv, kterého je v dnešní době tak málo!

Autoři celé akce děkují všem hostům za účast, finanční podporu, krásné dary do tomboly a právě za ten úsměv!

H. Spiesová