Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Ženy si to zaslouží

Publikováno . Kategorie .

Uplynulo 105 roků od časů, kdy byl v Evropě poprvé slaven Mezinárodní den žen, uznaný Organizací spojených národů v roce 1975.

V sobotu 5. března 2016 v KD v Lískovci se druhého ročníku této oslavy v tomto století zúčastnila čtyřicítka obyvatelek Lískovce. Po úspěšném setkání v roce 2015 se organizace znovu chopili členové místního SDH. Ženy u dvou plně obsazených stolů si užívaly pozornosti a líbilo se jim, jak jsou místními muži obsluhovány. Po občerstvení a předání kytičky v květináči nastoupil tým vedený Jaroslavem Nedomou a předvedl pásmo vtipů, scének a nechyběla ani loni osvědčená „trojka ze Šlágru“. Na závěr byli všichni účastni složitého získávání lékařského osvědčení k řízení motorového vozidla pro staršího seniora. Potlesk nebral konce a smích je tak zdravý. Takže se znovu ukázalo, že je možno i na malé vesnici společně se sejít a pobavit.

A naše ženy si opravdu zaslouží takovouto oslavu za všechnu jejich péči, lásku a prácic pro nás všechny. Vždyť již neznámý autor ze 17. století poznamenal: „Práce muže trvá do slunce západu, práce ženy nekončí nikdy“. Takže holky, vydržte, čas ubíhá jako voda, ať se za rok zase ve zdraví a spokojenosti znovu všichni sejdeme.