Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Hody v Lískovci

Publikováno . Kategorie .

Čtvrtý říjnový víkend se také nese ve znamení oslav tradičních hodů, a to právě v Lískovci. Pro rok 2015 hodová neděle připadla na 25. října. Celý víkend začal v pátek přípravami, uklízením a chystáním. Celá stárkovská chasa, místní občané i přespolní se večer sešli v kulturním domě na předhodové diskotéce. O hudební program se staral DJ Tronic.

I sobota se nese ve znamení příprav. V dopoledních hodinách se chystala a zdobila máj, následně mohla být tradičním způsobem postavena. Přes noc pak bylo nutné ji uhlídat před případnými útoky občanů okolních vesnic.

Vše se podařilo, a tak se v neděli dopoledne sešla pánská část stárkovské chasy a Podhorácká muzika v kulturním domě. Následně se vydali do Kovářové s pozváním k odpolednímu soudu berana. Po obědě se k nim připojily i slečny stárkové a společně obešli všechny domy v Lískovci, také s pozváním pod máj. Zde se soudil beran za prohřešky spáchané místními občany. Jak již bývá dobrým zvykem, ani letos nebyla beranovi hlava sťata, a proto se hodová veselice přesunula do kulturního domu. Zde trvala do večerních hodin.

Poděkování patří především členům sboru dobrovolných hasičů za organizaci a také všem, kteří se podíleli na přípravách.