Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Lískováci vzdali poctu ženám

Publikováno . Kategorie .

V sobotu 7. března 2015 se v lískovském KD sešla třicítka místních žen a dvacítka mužů, aby si připomněli po více jak čtvrt století mezinárodní den žen. Organizace se ujali místní muži, hasiči. Pohled na příslušnice něžného pohlaví od těch nejmenších až po dříve narozené, usazené u jednoho slavnostně prostřeného stolu, byl opravdu půvabný. Po přivítání obdržela každá pěknou kytičku v květináči, a poté následovalo vydatné občerstvení.

Připravený kulturně společenský program nepostrádal řízné vtipy, proběhla soutěž „máte padáka“ a scénka, kdy učitel Nedoma zkouší žačku Slávku Lukáškovou ze znalostí o „sametové revoluci“ (jako Kaiser-Lábus), měla úspěch. A když nastoupila populární „trojka ze Šlágru“ se svými plně propojenými elektronickými nástroji, potlesk nebral konce.

V průběhu bylo také vzpomenuto, že i v dobách minulých se Lískováci dokázali sejít a sami mezi sebou pobavit a vždy zde vítězila idea nad ideologií.

Tato idea, vzdát počátkem března poctu a poděkování všem našim ženám, je platná již více než století. Jistě si to zaslouží, jak za jejich lásku našim dětem, tak nám mužům. A za dva měsíce si opět připomeneme, co pro nás všechny představovala a představuje žena – matka.

Takže závěrem díky všem zúčastněným obojího pohlaví za krásný, společně prožitý podvečer. Přejme si, abychom se takto v klidu a míru, bez hádek a řevnivostí mohli scházet ještě mnohokrát.