Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci Přeskočit na navigaci

Rekonstrukce objektu KD, OÚ a hasičské zbrojnice

Publikováno . Kategorie .

Stavební akce „Snížení energetické náročnosti objektu obecního úřadu, kulturního domu a hasičské zbrojnice v Ujčově“ je ukončena. V rámci tohoto projektu, který byl podpořen dotací Státního fondu životního prostředí ČR prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí, byla celé obálka objektu zateplena včetně výměny oken a vstupních dveří, jako zdroj tepla bylo instalováno plynové tepelné čerpadlo vzduch/voda, otopná soustava v KD byla zrekonstruována, a také byla pořízena nová fasáda a některé další konstrukční prvky pláště budovy.

Z rozhodnutí zastupitelstva obce bylo také přistoupeno k obnově interiéru kulturního domu. Byly provedeny obnovy vnitřních omítek, kompletní výmalba, výměna stávajících svítidel za nová úsporná, instalace nového obložení stěn sálu, výměna části podlahových krytin, nátěry některých konstrukcí, atd.

Některé z těchto prací v interiéru byly zajištěny formou bezplatné brigádnické výpomoci. Poděkování přísluší členům SDH Ujčov a ujčovským zastupitelům, dále fotbalistům SK Ujčov, a také některým občanům, kteří přišli pomoci jen tak sami za sebe. Děkujeme za pomoc!

Provedené stavební práce a úpravy představují největší zásah do objektu KD a hasičské zbrojnice, co objemu prací i vložených finančních prostředků se týká, od jeho stavby v padesátých letech minulého století. Jsme rádi, že se nám podařilo opravit budovu, kterou postavili naši otcové, a která se stala neodmyslitelnou součástí a potřebou života v naší obci.

Vladislav Mitáš